Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Juhlapyhien/lomien kerhokalenteri 2018

 

  • Koulukurssi to 28.2
  • Eläinpäivä 2.3 Forssan Luontomuseo, Wahreninkatu 4 Forssa, olemme mukana tapahtumassa
  • Minien ponikerho alkaa to 7.3 klo 16.30-18 (iltaryhmät klo 18-20)
  • Liikunnallinen ponikerho alkaa  kun ryhmä kasassa
  • Aikuisten rento talli alkaa kun ryhmä kasassa
  • Kesäkuun päiväleiri ke-pe 5-7.6
  • Kesäkuun toinen päiväleiri (2vrk) to-pe 13-14.6
  • Iltaryhmäläisten estepainotteinen kesäkurssi ma 10.6 

 

 

 

 

Ajankohtaista

 

8.2.2019

Vuosi lähti käyntiin vauhdilla ja lunta tuntuu olevan enemmän kuin koskaan. Paljon on käyty myös pellolla hankitreeneissä :D 

Kesän päiväleiri täyttyi nopeasti, mikäli kysyntää on niin järjestämme myös toisen 2 vrk päiväleirin 13-14.6. Iltaryhmäläisten estepainotteinen kesäkurssi pidetään ma 10.6 klo 10-16. Näistä lisätiedot löytyy "päiväleirit" ja "kurssit" sivuilta.

Ponikerhoissa on tilaa, tervetuloa uudet harrastajat! 

 

 

27.12.2018

Vielä kerran katse menneeseen vuoteen ja sen jälkeen kohti seuraavaa. 

Tänä vuonna päätettiin ponimäärää hieman vähentää ja keväällä myytiin ensin ihana ruuna Kaunisrannan Hugo joka vaati vähän toisenlaista toimintaa ympärilleen kuin aina samaa kentällä pyörimistä. Niinpä Hugo muutti uuteen kotiin tavoitteena päästä myös juoksemaan raveissa ja saada siltä osin vaihtelua elämäänsä.

Seuraava uuteen kotiin muuttanut oli ihana pikkuruuna Puolikuun Trubadurix, Taavista jäi meidän käyttöön hamillisesti hieman pieni. Sen myyminen otti kyllä koville koska se oli oma kasvatti ja todella symppis tapaus. Hyvän kodin löytyminen lievensi kasvattajan tuskaa. Tänä päivänä Taavi nauttii elämästään uuden kaverinsa kanssa ja joka videolla jonka saamme, se näyttää todella hienossa kunnossa olevalta shetlanninponilta.

Tässä välissä Masi ruuna, Stjernens Tallisman, lähti kokeilemaan työponin virkaa Jyväskylään, tutulle ylläpitoon. Isompi ratsastuskoulu ja vaihtuvat kaverit eivät oikein herkälle nuorelle miehelle sopineet ja Masi palasi kotiin.

6v kasvattimme Puolikuun Mysteeri oli tarkoitus pitää aina kotona, eikä siitä koskaan myyntiin asti ollut ilmoitusta pistettykään, mutta sitten saimme yhteydenoton jossa tutun tuttu etsi kivaa ponia ajeluun, mietimme hetken, että miksi ei. Mysteeri rakasti ajohommia, joita meillä nykyisin harrastetaan harmillisen vähän toiminnan painottuessa enemmän ratsastuspuolelle. Suht pienikoisena ja vauhtia rakastavana ponina, ei Mysteerille riittänyt kokeneita kuskeja selkään ja sen työnteko talutustunneilla ei tuntunut olevan riittävää aktiiviselle ponille. Niinpä se muutti ns isolle kirkolle, liki Helsingin keskustaan ja jo viikon päästä saimme videon missä se toimi parivaljakkona helsingin puistoteillä, suu korvissa, tyytyväisenä elämäänsä. Mysteeri on ehtinyt esiintyä jo kymppiuutisissa ja tehnyt lukemattomia keikkoja talutustapahtumissa, tämä kodin vaihto oli sille selkeesti mieleen.

Seuraavaksi odoteltiin syntyviä varsoja. Selvää oli, että jos kaikki menee hyvin, on meillä ainakin yksi musta varsa, ja todennäköisesti toinenkin, mutta pieni mahdollisuus myös rautiaaseen oli. Selvää oli kuitenkin se, että ne tulee varmasti olemaan oreja, viimeksi tuli tammoja joiden tekemiseen meni 7orivuotta...No, oikeastihan lähdetään aina siitä, että kaikki vaan sujuisi hyvin ja pysyisi terveenä! Elli varsoikin aivan ajallaan, ja todella nopeasti, tomeran mustan orivarsan joka sai nimekseen Puolikuun Ebenezer, saiturin joulusta. Nimi onkin paljastunut ihan sopivaksi, tämäkin kaveri on vähän tosikko tapaus kuten emänsä.

Aika kultaa muistot, myös näissä varsomishommissa, ja olin unohtanut miten kamala valvottava Unelma on...se ähiseee ja puhisee, hikoilee ja pyörii viimeisen kuukauden tehden valvojansa sekopäiseksi. Niin myös tänä vuonna. Varsomisaikakin oli ja meni ja tamma vaan ähisee. Epätoivo ja pelko alkoi hiipiä kun mitään ei tapahdu. Väsymyksestä puhumattakaan. Siirryin yöksi pihamökkiin, koska näin jo valvontakamerassa harhoja väsymykseltäni, ja Jaana jäi valvomaan yöksi. Lopultakin sinä yönä putkahti maailmaan iso orivarsa, nopeasti ja sujuvasti. Se sai nimekseen Puolikuun Floki, viikingit sarjan Flokia muistuttaen ;) Tämä varsa on erityisen sydämellinen ja kiva, todennäköisesti tulevaisuudessa isoveljensä kaltainen monipuolinen työponi talliimme. Ja tässä ja nyt, kirjoitan sen ihan tähän, muistutukseksi itselleni, Unelmaa ei hetkeen varsoteta koska sen valvominen tekee ihmisen hulluksi :D 

Varsomisten jälkeen pidettiin leirejä ja kursseja, ja kärsittiin helteisestä kesästä sekä ennätysmäärästä kärpäsiä...Kesä meni, että hurahti ja pikkuhiljaa valkeni, ettei meillä ole riittävästi heinää talveksi, johtuen kuumuudesta joka tappoi tehokkaasti myös omat laitumemme. Niinpä alkoi armoton stressi, ja heinän metsästys. Tehtiin siinä yksi hutiostoskin hädissämme ja taas jatkui etsiminen. Totuus tulisi olemaan se, ettei ensi talvena olisi korttakaan ylimääräistä ja hinta nousisi pilviin. Lopulta löytyi yksi toimittaja jolta saatiin pieni määrä lisää, vakiotoimittajalta kun löytyi vain se 1/4 osa normaalista määrästä. Sitten pelastus tuli vanhalta tutulta jolta saimme varata lopputalven paalit. Tänä vuonna kun ei pystynyt valitsemaan niin syötämme pyöröpaalista heinää, mikä sitten taas on selkä-ja käsivaivaiselle talliyrittäjälle melkoinen taakka, mutta näillä mennään, pääasia, että poneilla on ruokaa :) 

Piti meidän näyttelyissäkin käydä ahkerasi. Vaan eipä käyty kuin yhdessä, Eliittinäyttelyssä Tanjan kanssa. Ehkä sitten ensi vuonna enemmän :D 

Sitten ajankohtaiseksi tuli asia joka oli hiljaa paisunut vuosien mittaan vaikka apua oli koitettu saada sieltä ja täältä, ei kukaan ollut suostunut asian päälle lähteä. Syksyllä löytyi lopultakin taitava ja rohkea eläinlääkäri joka halusi auttaa meitä Neppiksen lipooman kanssa. Niinpä lähdimme tamman kanssa viikkiin eräänä tiistaina, ajatuksella että toivotaan parasta ja pelätään pahinta. Leikkaus kesti yli 3h, loppujen lopuksi poni vietti Viikissä viikon, mutta leikkaus onnistui ja poni lähti paranemaan hienosti. Haava oli valtava, yli 30cm pitkä ja sen paraneminen kesti kaikkineen liki 2kk. Nyt tallissa on iloinen, ystävällinen ja suloinen poni, josta olemme ikuisesti kiitollisia Viikin Luis Gracialle, taitavalle kirurgille joka tietää mitä tekee eikä pelkää lähteä haasteisiin mukaan. Ja tässä kohtaa muutamalle ilkeälle, ei tämä vaiva ei ole periytyvää eikä vaikuta Neppiksen varsomisiin millään tavalla. 

Syksyn mittaan huomattiin, että keskikoisilla poneilla on turhan vähän töitä, käyttöä olisi isommalle ponille enemmän. Osaava Elmo poni oli tehnyt liki pelkkiä talutustunteja kesän ja syksyn, sen taidoilla pitäisi päästä tekemään kokeneempien töitä enemmän. Niinpä Elmo saatiin nopeastikin myytyä ja nyt se saa toteuttaa itseään enemään ja näyttää taitojaan. Myös Delma etsi sopivaa kotia jossa sen ei enää tarvitsisi kantaa erilaisia ratsastajia ja pyöriä kenttää ympäri. Ostaja ehdokkaita oli monenlaisia, mutta poni valitsi itselleen kodin jossa sitä odotti oma Prinssi kaverina. Delma lähettää välillä teveisiä ja vaikuttaa oikein tyytyväiseltä nykyiseen elämäänsä. 

Kun kaksi isompaa muutti, oli tarkoitus ostaa nopeasti yksi isompi tilalle. Tässä kohtaa vaan on pari mutkaa matkassa. Ensinnäkin, tälläiseen toimintaan ei niin vaan haeta hevosta kuin maitopurkkia marketista, sopivan löytyminen on kiven takana koska käsittelijöitä ja ratsastajia on niin montaa erilaista. Toisekseen, heinäpula on edelleen todellinen asia, jokaisen syöjän pitää tienata ruokansa ja koska joka korsi on nyt tarkkaan laskettu, riittääkö heinät jos taloon tulee eläin joka syö vähintään 10kg päivässä, että juokseeko se sitten talvella tarpeeksi töitä sen eteen. Joulu-helmikuu on kaikista hiljaisinta aikaa ja joka pvälle pitää löytyä apetta eteen. Näistä ajatuksista johtuen saamme nyt odottaa muutaman kk sitä isompaa kaveria joka paikkaa Elmon ja Delman hommat. 

Varsomisten jälkeen ilmoitin ponnekkaasti, että nyt loppui sitten kasvatus tässä talossa. Kun eihän siinä oikeasti ole järjen hiventä, saat varsasta hyvässä lykyssä vähemmän kuin koiranpennusta ja kun lasket kaikki menot ja työtunnit niin pitkää miinusta saat paperille.

Vaan eipä ihminen koskaan tästä elämäntavasta pääse, kun jalostus ja kasvatus on kerran tullut ns sairaudeksi niin sitä löysi itsensä jälleen tutkimasta sukuja, mylläävänsä myyntisivustoilla jne...Haaveenahan on ollut liki 10v saada itselle vähintään 100cm mushroom-värinen jalostusori. Niitä ei vaan ole kauheesti olemassakaan, saatika myytäväksi asti. Eräänä aamuna selasin fb myyntiryhmiä kun silmään osui ilmoitus mushroom-värisestä orista joka näytti kuvissa "ihan mun ponilta". Omaan tapaani mietin noin minuutin ja pistin viestiä myyjälle. Asiat lähti etenemään, ja huomasin sopivani kyytiä ponille Tanskasta Suomeen joulukuun aluksi. 7.12 tietä pitkin ajoi valtava hevosrekka, niin valtava, ettei se mahtunut portista pihaan, eikä se olisi mahtunut pihassa ympärikään. Ori teki näyttävän saapumisen, kun rekka parkkiin tuohon Tampereentielle, liikenne seis ja sivupurusta ori ulos. En tiedä itkettikö vai naurattiko enemmän, kun pieni poni täynnä tärkeyttä marssi autosta ulos, ilmoitti tulostaan muille ja jatkoimme yhdessä pihatietä kotiin. Nähtäväksi jää, mitä tämän ponin kanssa saadaan aikaiseksi.

Se selvinnee ensi vuonna :) 

Kiitos tästä vuodesta vielä kaikille osapuolille, ensi vuonna taas uudet tuulet. - Martsa

 

24.12.2018

Talli on hiljentynyt Joulun viettoon. Kiitos kaikille tallinväkeä ja poneja joulutervehdyksillä muistaneille! Ihanaa Joulun aikaa ja Nähdäänhän taas ensi vuonna <3 

 

15.12.2018

Vuoden viimeinen kurssi sujui oikein hienosti, kiitos kaikille osallistuneille! Ensi vuonna jatketaan näiden ja vähän uusienkin tuulien merkeissä :) 

Talliin saapui viikko sitten Tanskasta uusi asukas, mushroom-värinen jalostusori Glenfiddich af Sandgaarden jonka "suomi nimi" on Väinö. Väinö vaikuttaa oikein kiltiltä ja fiksulta ponilta. Nyt kotiudutaan ja tutustutaan rauhassa, sitten aletaan opettemaan työntekoa. Todennäköisesti Väinö ei ota vastaan vieraita tammoja vielä ensi kesänä. 

 

18.11.2018

Delma muutti uuteen kotiin, toivomme hyviä hetkiä mahtavalle ponille uudessa kodissa!

 

1.11.2018

Elmo muutti uuteen kotiin Jyväskylään. Toivomme ihanalle ponille menestystä uudessa kodissa :) 

 

28.9.2018

 Tanja v.d. Kastanje osallistui viime viikonloppuna Eliittinäyttelyyn Kytäjällä. Reissu sujui hyvin vaikka syysmyrskyä luvattiin. Hieman Tanja otti kierroksia paikan päällä kun joutui yksin matkustamaan, mutta kehässä tamma esiintyi todella hienosti ja sijoittui luokassaan toiseksi. 

 

14.8.2018

Syyskausi on aloitettu ja ryhmät on mukavasti täyttynyt. Vapaita paikkoja on tällä hetkellä keskiviikon iltaryhmässä kahdelle shettiskokoiselle ratsastajalle.

Tamma Tanja v.d. Kastanje sai kutsun Eliittinäyttelyyn. Jos kaikki menee hyvin niin tarkoitus olisi osallistua :) 

 

27.7.2018

Ponipäivä oli oikein onnistunut, kiitos kaikille osallistuneille! 

Stjernens Tallisman eli Masi tuli ylläpidosta takaisin kotiin. 

Poneilla alkoi viikon loma, toiminta jatkuu taas 6.8 normaalisti :) 

 

7.7.2018

Puolikuun Trubadurix muutti uuteen kotiin, toivomme paljon mukavia hetkiä pikkuruunalle ja uusille omistajille! 

 

28.6.2018

Ponipäivä valitettavasti peruttu Martsan sairastumisen vuoksi. Koitetaan sovitella uutta ponipäivää vielä heinäkuulle. Martsan tarkoitus olla töissä taas 2.7 alkaen. Pahoittelut ponipäivän peruuntumisesta!

 

Tallin asukkaat eivät ole pelkästään lisääntyneet Ellin ja Unelman varsojen myötä. Kun kasvattaa niin kaikkia ei voi itselleen haalia vaikka omat onkin aina parhaita  Keväällä uuteen kotiin muutti ihana ruuna Kaunisrannan Hugo. Huhtikuun alussa ruuna Stjernens Tallisman eli Masi matkusti työmieheksi Jyväskylään. Viime viikolla uuteen kotiin muutti kaunis tamma Puolikuun Mysteeri. Kaikki kolme on hyvissä kodeissa joista pääsevät myös esille tavalla tai toisella  

 

28.5.2018

Iltaryhmäläisten kesäkurssilla yksi peruutuspaikka!

Ponipäivässä vielä tilaa.

Ponikerhoissa muutama vapaa paikka uusille harrastajille.

 

14.5.2018

Leirikirjeet on jaettu :)

Kesä alkoi vauhdilla, ponit totuttelee ruohoon ja pääsee pikkuhiljaa laitumeen. 

Työt jatkuu kuitenkin koko kesän, ponit lomailee 30.7-5.8.3.2018 jolloin talli on suljettu.

Kesä tuo taas tullessaan remonttia monella saralla, tallissa ja pihalla. Tallissa rempataan karsinoita, tarhoille on tarkoitus rakentaa kaksi katosta, talli kaipaa ulkoseiniin maalia ja vanha tallikämppä myös. Lato edelleen purkua. Tekemistä riittää, aloitamme karsinoista ja katoksista.

Vapaita paikkoja on vielä käsittely/temppukurssille 25.5 sekä ponipäivään 29.6. Vapaita kerhopaikkoja on ma klo 16.30.19 ja ke klo 16-18.30 ryhmissä.

 

12.4.2018

Toukokuun alusta alkaa torstaille klo 16.30-18.30 ns. tehoryhmä (ponikerho). Ryhmässä max 6 kerholaista, tehdään ja opetellaan tehokkaasti ja yksilöllisemmin (myös muuta kuin ratsastusta). 
Jo kerhoissa käyvät voivat vaihtaa ryhmää, mutta edellyttää sitoutunutta ja aktiivista, joka viikko käyvää harrastajaa. Ryhmässä paikkoja rajoitetusti, hinta sama 20e/kerta.

 
Torstain iltaryhmä siirtyy normaalille paikalleen klo18-20.

 

31.3.2018

Kaveriviikko ensi viikolla 
Koska perinteinen kaveriviikko jätettiin pakkasten vuoksi ystävänpäivän tienoilla pitämättä, pidetään se ensi viikolla. Eli vko 14, 2.-5.4.2018. Ponikerholaiset saavat halutessaan ottaa tallille yhden kaverin tutustumaan poneihin ja seuraamaan kerhoa. Ps, Ohjeistathan kaverisi pukeutumaan säiden mukaan!

 

8.3.2018

Kesän päiväleirille vielä  1paikka vapaana,  iltaryhmäläisten kurssi täynnä.

Ponikerhoissa tilaa, kysy lisää sähköposti puolikuun.ponitalli@hotmail.com tai puh 041 4419282. 

Keväällä tulossa uutta tarjontaa toimintaan, seuraa kotisivuja ja facebookia.  

 

 

26.2.2018

Tiistaille luvataan hyytävät kelit ja vaikka kuinka katson toiveikkaana eri tahoilta ennustuksia niin ei ne paremmilta näytä. Niinpä nyt varmaan paras tehdä niin, että perutaan tiistain kerho ja iltaryhmä jo valmiiksi ja halukkaat saisi tulla kerhoon huomenna klo16.30-19.00 ja keskiviikkona klo16-18.30. Tilaa on hyvin hiihtoloman vuoksi! -Martsa

 

 

23.2.2018

Hiihtolomaviikon kerhot/iltaryhmät pidetään mikäli pakkasraja -18c sen sallii. Seuraathan kotisivuja/fb/instagram peruutusten varalta. Ilmoitamme aamupvän aikana mikäli pakkasen vuoksi toiminta peruttu. Samanpvän peruutusmaksukäytäntö ei ole voimassa kun ollaan pakkasrajoilla. 

 

11.2.2018

Kesäkuun päiväleirille saa varata paikkoja. Kesäkuussa myös ponipäivä ja iltaryhmäläisten 2vrk kurssi, päivämäärät niihin varmistuu helmikuun aikana.

Ratsu- ja ponivaliokunta on  kokouksessaan myöntänyt jalostusarvokirjaimia. 

Edesmennyt tammamme Ynja sai arvokirjaimen AB. 
Tanja v.d Kastanje sai ensimmäisen arvokirjaimensa B. 
Edesmenneen jalostusori Opanin poika Usvaniityn Hemuli sai ensimmäisenä shetlanninponiorina suomessa VALIO tittelin, onnittelut Hemulin kasvattajille/omistajille!

 

 

10.1.2018

Kevätkausi on jo täydessä vauhdissa 

Kursseja on tulossa jo helmikuusta eteenpäin ja kesän päiväleirejä jo suunnitellaan, leirit perinteisesti kesäkuussa. Niistä tulee lisätietoja kotisivuille lähiaikoina.

 

Muistutellaan vakiokävijöitä peruutussäännöstä; peruutukset kerhoihin/iltaryhmiin tulee tehdä edellisenä päivänä, saman päivän peruutuksesta peritään kerho/iltaryhmämaksu 20e. Sääntö siitä syystä, että viime hetken peruutuspaikoille ei ehdi jonossa olevat mukaan.

 

 

26.12.2017

Vuoden poniksi äänestettiin konik-ruuna Pertsa :D

Pertsasta löytyy Jennin tekemä video instagrammista sekä facebookista.

 

10.12.2017

Aika äänestää vuoden poni! Mikä sinun mielestäsi on ehdottomasti  tallin paras poni? Äänestys on taas käynnissä, anna äänesi suosikillesi tallilla :) 

Kerhojen ohessa pikkujouluteema vkolla 51. 

 

Välipäivä ratsastuksia tarjolla ke 27.12 klo 17-19 ja to 28.12 klo 17-19 (sis 1h ratsastusta) 20e. Paikkoja rajoitetusti, ilmoittautumiset suoraan Martsalle tekstarilla 041 4419282. Säävaraus.

 

Vkolla 52 ei kerhoja eikä iltaryhmiä

 

 

23.11.2017

Syksyn vika kurssi oli ajokurssi joka sujui oikein hinosti. Kaikki pääsivät ajamaan itsenäisesti, myös valjastus sujui jo hyvin. Kurssit jatkuu taas ensi vuoden puolella, alkuvuosi mennään säiden mukaan. Kiitos kaikille lukuisille kurssilaisille jotka ovat tänä vuonna aktiivisesti olleet mukana! Kiitos myös apulaisille :) 

 

 

22.10.2017

Ponipäivä oli erittäin onnistunut, kiitos kaikille osallistuneille!

 

4.10.2017

Taas on niin ihania uusia Puolikuun Ponitalli-huppareita  Kiitos kaikille brodeerauksen tilanneille, oman paitasi saat tallilta  ja kiitos jälleen J&S Subcontracting oy Loimaalta hyvästä ja nopeasta palvelusta!

 

12.9.2017

Tamma Tanja v.d. Kastanje palkittiin jalostusarvostelussa I palkinnolla, eli se on nyt  I ktk tamma. Ruuna Stjernens Tallisman palkittiin II palkinnolla.