Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Mushroom

 

 Mushroom-väri edustaa harvinaisempaa shetlanninponin väriä. Mushroom-värinen poni on perimältään rautias, mutta siltä puuttuu punertava sävy. Ponit ovat sienenharmaita ja niiden jouhet ovat vaaleat, harmahtavat tai hiekanvaaleat. Sävyeroja löytyy, osa on vaaleita ja osa tummempia. Väri periytyy resessiivisesti. Jos toinen vanhemmista on mushroom, varsalla on piilevästi mushroom väri, jos molemmat vanhemmat ovat väriltään mushroomeja, on varsakin mushroom. 

 Meillä on tällä hetkellä neljä mushroom-väristä ponia. Kaikki ovat standard-kokoisia, 97-104cm.

 

 

 

Tamma VOUTILAN NEBYLAH on syntynyt meillä 2006. Sen vanhemmat ovat Opan 21SH & Ynja 975SH. Opan oli ruunikko, Ynja tummanpunarautias. Ynjan suvussa mm. Gletness Rockall on monen mushroom-ponin takana. Nebylah on saanut 3 varsaa, kahden ensimmäisen isä on Smevallens Galant. Molemmat ovat orivarsoja, Puolikuun Nebion & Puolikuun Nybon, ja molemmat väriltään rautiaita. Viimeisin on tammavarsa Puolikuun Nebell joka on väriltään ruunikko, mutta siinä on jännän sävyistä harmaanbeigeä ympäriinsä ja sen karvan päät ovat harmahtavat. Neppiksen sävy on tumma mushroom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tamma TANJA v.d. KASTANJE on syntynyt hollannissa 2003. Sen isä on Grandioso v. Wegdam, emä Nouschca v.d. Kastanje ja suvusta löytyy mm. Kismet v. Bunswaard joka esiintyy monen mushroom-ponin suvussa. Tanjalla on muutama varsa, joista kaksi  on mushroom-värisiä ja viimeisin 2016 syntynyt tammavarsa on punarautias. Tanjan oma sävy on vaalea mushroom. Se on jalostusarvosteltu I palkinnolla 2017.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ruuna STJERNENS TALLISMAN on syntynyt Tanskassa 2013. Sen molemmat vanhemmat ovat  ovat mushroom-värisiä, isä Zilver v.d. Koerberg ja tammamme Tanja v.d Kastanje.  Masi on ainakin tällä hetkellä sävyltään vaalea mushroom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ruuna PUOLIKUUN TRUBADURIX on syntynyt meillä 2014. Sen molemmat vanhemmat  ovat mushroom-värisiä, isä Zilver v.d. Koerberg ja tammamme Tanja v.d. Kastanje. Trubadurixilla on myös tähtipiirto päässä ja sen sävy on tällä hetkellä tumma.

Voutilan NebylahVoutilan Nebylah

Voutilan NebylahVoutilan Nebylah

Tanja v.d. KastanjeTanja v.d. Kastanje

Stjernens TallismanStjernens Tallisman

Puolikuun TrubadurixPuolikuun Trubadurix

Tanja v.d Kastanje. I premium 2017. Tanja v.d Kastanje. I premium 2017.

Tanja v.d Kastanje. I premium 2017.Tanja v.d Kastanje. I premium 2017.

Voutilan Nebylah ( Opan / Ynja / Almnäs Sirocco ) Breeder: Maria & Jaana Tammi, Päivi Sotka, Owner: Maria & Jaana TammiVoutilan Nebylah ( Opan / Ynja / Almnäs Sirocco ) Breeder: Maria & Jaana Tammi, Päivi Sotka, Owner: Maria & Jaana Tammi

Stjernens Tallisman ( Tanja v.d. Kastanje / Zilver v.d. Koerberg / Grandioso v. Wegdam ) Breeder: Janny Sorensen, Owner: Maria & Jaana Tammi Stjernens Tallisman ( Tanja v.d. Kastanje / Zilver v.d. Koerberg / Grandioso v. Wegdam ) Breeder: Janny Sorensen, Owner: Maria & Jaana Tammi

Voutilan Nebylah & Tanja v.d. Kastanje Voutilan Nebylah & Tanja v.d. Kastanje

Tanja v.d. Kastanje (Grandioso v. Wegdam /  Noushca v.d. Kastanje / Winston v.d. Viersprong ) Breeder: Steijvers-Janssen A, Owner: Maria & Jaana TammiTanja v.d. Kastanje (Grandioso v. Wegdam / Noushca v.d. Kastanje / Winston v.d. Viersprong ) Breeder: Steijvers-Janssen A, Owner: Maria & Jaana Tammi