Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Ponikerhot

 

 

Aika aloittaa uusi harrastus! Ponikerhoissa ulkoillaan, liikutaan ja vietetään aikaa eläinten kanssa. Samalla opitaan mm. ratsastusta, agilityä, ajoa, ponien turvallista käsittelyä ja hoitoa. Harrastus antaa hyvän pohjan jatkaa tulevaisuudessa eteenpäin hevosten kanssa sekä opettaa lapsille sosiaalisia taitoja toimia erilaisten ihmisten kanssa ryhmässä.

  2.5h ohjattua toimintaa 20e/kerta vakiokävijältä.

 

 

 

 

 

Ensimmäiset ponikerhomme lähtivät pyörimään jo vuonna 2005. Tiettävästi olimme ensimmäinen talli joka aloitti kerhot tässä mittakaavassa. Kerhomme suosio on ollut jatkuvasti kasvusuunnassa ja kävijämäärä on jo moninkertaistunut. Toiminnastamme ovat olleet kiinnostuneita myös muut samanlaista toimintaa suunnittelevat, kaukaisimmat kyselyt ovat tuleet pohjoisesta lapista saakka. Kyseessä on siis todellakin erilainen harrastus!

 

 

Ponikerhomme pyörivät arkisin ja on tarkoitettu 6-13v aloitteleville lapsille. Huomioithan ponien koon vuoksi ratsastajan painorajoitus 40-50kg ponista riippuen, parilla isommalla ponilla 55-65kg. Ryhmät kokoontuvat viikoittain 2,5h ajan kerrallaan. Kerhomaksu vakiokävijältä 20e/kerta, joka toinen vko tai harvemmin kävijältä 25e, hinnat sis.ALV. (Lisätiedot hinnastosta) Kerho maksetaan aina paikanpäälle tultaessa yksi kerta kerrallaan. Peruuttamattomasta tai saman päivän peruutuksesta (oli syy mikä tahansa, poikkeus lääkärintodistus) peritään kerhomaksu kokonaisuudessaan. 

 

Kerhoissa on joka kerta erilaista, toiveiden mukaista ohjelmaa. Ratsastusta kentällä, ajoa kärryillä ja reellä. Hevosmiestaitojen opettelua, ponien hoitoa, ruokintaa ja käsittelyä. Kerholaiset ovat myös itse halunneet järjestää mm. leikkimielisiä poninäyttelyjä, pukuratsastus- ja tehtäväkilpailuja.

 

 

Tallilla on 30x50m aidattu, valaistu ratsastuskenttä, tallitilat, hiekkatarhat sekä lämmin tallikämppä.

 

 

Kerholaisten käytössä olevat ponit ovat koulutettuja, kilttejä ja luotettavia shetlanninponeja joita myös kaikista pienimmätkin kerholaiset pystyvät käsittelemään ja hoitamaan. Käytössä myös kaksi hieman isompaa ponia. Vaikka ponit ovat koulutettuja, on hevonen kuitenkin saaliseläin. Siksi sitä ei aina voida hallita yllättävän tilanteen tullen. Tästä johtuen ponien selästä pudotaan joskus. Tämä tulee ottaa huomioon ennen harrastuksen aloittamista. 

 

 

Tallimme on Suomen Ratsastajainliiton hyväksymä jäsentalli. Tämä takaa, että turvallisuuteen on panostettu, henkilökunta on ammattitaitoista, ponit ja tilat asianmukaiset. Turvallisuusasiakirja on ilmoitustaululla kaikkien luettavissa ja talliin tehdään säännöllisesti turvallisuustarkastus(tukes), paikalla käyvät tarpeen mukaan myös sekä kunnan-että yksityinen eläinlääkäri ja terveystarkastaja joka valvoo mm. lannan säilömistä ja käsittelyä. Toimintamme on avointa ja meille on tärkeää sekä asiakkaiden, että eläinten hyvinvointi.

 

Erilainen harrastus jossa lapsi oppii perinteisten asioiden lisäksi sosiaalisuutta,suvaitsevaisuutta ja kärsivällisyyttä.Palaute on ollut positiivinen niin opettajilta kuin vanhemmilta.Meillä lapsesi saa tehdä ponien kanssa sitä kaikkea mistä perinteisessä harrastuksessa hän vain haaveilee!

 

Lisäksi:

 

Tallimme on lähtenyt keväällä 2014 mukaan Suomen Ratsastajainliiton kanssa yhteistyössä kehitettävään Arvokas kasvatus-projektiin. Projektissa kehitetään menetelmiä lasten arvokasvatukseen kouluihin ja ohjattuun vapaa-aikaan kuten hevoskerhoihin. Tarkoituksena on auttaa lapsia ja nuoria tulemaan tietoisemmaksi omista arvoistaan ja siten ohjata heitä kohti hyvää elämää. Sisältö koostuu erilaisista lapsille suunnitelluista toiminnallisista harjoituksista joissa käsitellään arvoja, tunteita, asenteita, toimintatapoja sekä tarkoitus- ja valinnanmahdollisuuksia leikin ja yhdessä tekemisen kautta. Harjoitukset on suunniteltu sopimaan luontevasti talliympäristöön ja siellä tapahtuvaan toimintaan. Nyt käynnistyy harjoitusten testaaminen ratsastus- ja hevosleireillä. Projektin toteuttaa Non Fighting Generation ry yhteistyössä SRL:n kanssa ja rahoittaa RAY.

 

Lisätietoja asiasta antaa mielellään Liisa Poikkimäki (kehittäjä, arvokasvattaja), 020 7558363, liisa.poikkimaki (at) nfg.fi. tai Sonja Lesch (kehittäjä,hevoskerho-ohjaaja) 020 755 8360, sonja.lesch(at)nfg.fi

 

Olemme mukana myös seudun green care-hankkeessa!

 

 

 

 

 

 

 

DelmaDelma

AjamassaAjamassa

UnelmaUnelma

Kajo & LupuKajo & Lupu

AgilityäAgilityä

Ilman satulaa & kuolaimiaIlman satulaa & kuolaimia

KampausKampaus

LeikkejäLeikkejä