Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 Kasvatus

Olemme kasvattaneet shetlanninponeja vuodesta 2000. Ensimmäiset shettikset tuli taloon 1996 ja vuonna 1998 meille muutti jalostusori Opan 21 SH sekä tamma Harviestoun Brunella. Aloitimme kasvatuksen yhteistyössä Päivi Sotkan kanssa VOUTILAN- kasvattajanimellä. PUOLIKUUN-nimellä olemme kasvattaneet vuodesta 2008. Kasvatuksemme on ollut maltillista, vuosittain on syntynyt enintään kolme varsaa kerralla. Tällä pyrimme siihen, että kaikille varsoille jää riittävästi aikaa koulutukseen.

 Pyrimme kasvattamaan toimivia, kestäviä ja rotutyypillisiä poneja harrastuskäyttöön. Terveydestä, luonteesta ja rakenteesta tinkimättä. Olemme kasvattaneet shettiksiä monissa eri väreissä.

 

Olemme Suomen Shetlanninponiyhdistyksen kasvattajajäseniä ja käymme poniemme kanssa säännöllisesti myös näyttelyissä. Näyttelyissä olemme käyneet vuodesta 1998 lähtien.

 Kaikki varsat tunnistetaan ja sirutetaan syntymä vuoden lopussa.Varsat madotetaan, vuollaan ja rokotetaan säännöllisesti sekä muutenkin käsitellään ja hoidetaan asiallisesti päivittäin. Kasvattejamme on omassa käytössä työponeina, yksityisessä harrastekäytössä sekä perheponeina.