Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Ponikoulu

 

 

 

  • Maailma muuttuu, niin mekin <3 Olemme vuosien mittaan kehittäneet toimintaamme siihen suuntaan, että tarjoamamme ponitoiminta (ponikerhot) jatkuu helmikuusta 2022 Ponikoulu-nimikkeellä. Sisällön ollessa nykyään ratsastuspainotteista, johon liittyen opitaan varustamaan, käsittelemään ja hoitamaan poneja sekä huolehtimaan omasta hoitoponista. Unohtamatta ajamista, agilityä ym joka liittyy olennaisesti hevostaitojen oppimiseen. Tänä päivänä "ponikerho" ei anna oikeaa kuvaa tarjoamastamme ponitoiminnasta. Ponit ja paikka ei muutu, mutta nimi päivittyy :)

 

 

 

 Ponikouluryhmät pyörivät arkisin ja on tarkoitettu  alkaen 6v aloitteleville lapsille ja nuorille. Huomioithan ponien koon vuoksi ratsastajan painorajoitus 45kg.

Ponikoulu kestää 2h/ryhmä/vko. Vakiokävijä sitoutuu ilmoittamaan poissaolostaan viimeistään edellisenä päivänä, ilmoittamaton/saman päivän peruutusmaksu 25e.

 

Ponikoulussa on ratsastuspainotteinen ohjelma, mutta välillä mennään myös poniagilityä, ajoa kärryillä ja reellä, hiihto-ja pulkkaratsastusta. Joka kerta opitaan hevostaitoja ja varustamista, ponien hoitoa ja jokaisella on oma hoitoponi. Myös ruokinta yms kuuluu ponikoulun ohjelmaan, 

 

Tallilla on 30x50m aidattu, valaistu ratsastuskenttä, tallitilat, hiekkatarhat sekä lämmin tallikämppä. Kesällä ponit laiduntavat pellolla ja luonnonlaitumella.

 

 

Käytössä olevat ponit ovat koulutettuja, kilttejä ja luotettavia shetlanninponeja joita myös kaikista pienimmätkin kerholaiset pystyvät käsittelemään ja hoitamaan. Vaikka ponit ovat koulutettuja, olemme kuitenkin tekemisissä eläinten kanssa ja kaikkia tilanteita ei voida täysin ennakoida aina. Tämä tulee ottaa huomioon ennen harrastuksen aloittamista. 

 

 Ensimmäiset ponikerhomme (nykyisin ponikoulu) lähtivät pyörimään jo vuonna 2005. Tiettävästi olimme ensimmäinen talli joka aloitti kerhot tässä mittakaavassa. Kerhomme suosio on ollut jatkuvasti kasvusuunnassa ja kävijämäärä on jo moninkertaistunut. Toiminnastamme ovat olleet kiinnostuneita myös muut samanlaista toimintaa suunnittelevat.

 

 Toiminta on aina valvottua ja ohjattua, turvallisuuteen on panostettu, henkilökunta on ammattitaitoista, ponit ja tilat asianmukaiset. Turvallisuusasiakirja on ilmoitustaululla kaikkien luettavissa ja talliin tehdään säännöllisesti valvonta- ja  turvallisuustarkastukset, paikalla käyvät tarpeen mukaan myös sekä kunnan-että yksityinen eläinlääkäri ja terveystarkastaja joka valvoo mm. lannan säilömistä ja käsittelyä. Toimintamme on avointa ja meille on tärkeää sekä asiakkaiden, että eläinten hyvinvointi.

 

Erilainen harrastus jossa lapsi oppii perinteisten asioiden lisäksi sosiaalisuutta,suvaitsevaisuutta ja kärsivällisyyttä.